• Գլխավոր
  • Հաղորդումներ
    • PoliticON
    • Թաթուլ Հակոբյանի զրույցը
    • Էլուր
    • Ստվերում
    • Պատերազմի եւ խաղաղության արանքում
    • Ալիքի վրա
    • Տեղ սահմանի մոտ
    • Իրական օրակարգ
    • Կարմիր ժամանակներ
    • Վաղը
    • Չերեւան
    • Ուկրաինա | Պատերազմ
    • Թարգիր Լաո
    • Պարագիծ
    • Էկոդետ
    • Կարպիս Փաշոյանի զրույցը
  • Քաղաքականություն
    • Ներքին
    • Արտաքին
    • Հարեւաններ
    • Աշխարհ
  • Մենք
    • Հայաստան
    • Սփյուռք
  • Տնտեսություն
  • Մշակույթ
  • մեր մասին
  • գործընկերներ
  • Կապ
Aliq Media Armenia
  • Գլխավոր
  • Հաղորդումներ
    • PoliticON
    • Թաթուլ Հակոբյանի զրույցը
    • Էլուր
    • Ստվերում
    • Պատերազմի եւ խաղաղության արանքում
    • Ալիքի վրա
    • Տեղ սահմանի մոտ
    • Իրական օրակարգ
    • Կարմիր ժամանակներ
    • Վաղը
    • Չերեւան
    • Ուկրաինա | Պատերազմ
    • Թարգիր Լաո
    • Պարագիծ
    • Էկոդետ
    • Կարպիս Փաշոյանի զրույցը
  • Քաղաքականություն
    • Ներքին
    • Արտաքին
    • Հարեւաններ
    • Աշխարհ
  • Մենք
    • Հայաստան
    • Սփյուռք
  • Տնտեսություն
  • Մշակույթ
ՀայաստանՄենք

Պանրխաշ. Գյումրվա ամենահամեղ ուտեստը

Ֆրունզ Ավետիսյան 15:00 | 16.03.2024
Ֆրունզ Ավետիսյան 15:00 | 16.03.2024
Համլետ Գեւորգյան

Տնական լավաշ, Գյումրվա չեչիլ պանիր, տնական արդար յուղով սոխառած, եռացրած ջուր. Գյումրիում ամենատարածված ավանդական ուտեստի բաղադրատոմսն է ներկայացնում «Գվուկ» ռեստորանի սեփականատեր Համլետ Գեւորգյանը։

-Նախաճաշ, ինքը ավելի շատ նախաճաշի համար է, որովհետեւ կալորիաներով շատ հարուստ է։ Ես կհիշեմ կհավաքվեինք կիրակի օրերը, իմ տատը պանրխաշ կպատրաստեր, իրա թոռներին կկանչեր, բոլորին, միասին կուտեինք,- պատմում է նա։

10-12 տարեկանից է Համլետը սկսել պանրխաշ պատրաստել, հիմա էլ իր ռեստորանում՝ «Գվուկ»-ում է նույնն անում հյուրերի համար։

«Պատրաստման ձեւը շատ պարզ է, ընդամենը պետք են լավ բաղադրիչներ։ Ես պանրխաշ պատրաստել սովորել եմ տատիկիցս, իրա ձեւով կպատրաստեմ, ինքն էլ երեւի սովորել է իրա տատից։ Հին Գյումրվա ճաշատեսակ է պանրխաշը»,-ասում է Համլետը։

Նրա դիմաց՝ սեղանի վրա, դասավորված են բոլոր բաղադրիչները՝ տնական լավաշ, Գյումրվա չեչիլ պանիր, տնական արդար յուղով սոխառած ու եռացրած ջուր։

«Սկզբից կվերցնենք լավաշ, չորացրած՝ ավելի լավ է, որ ինքը շատ փափուկ չեղնի, մենք հետո ջուր բըդի ավելացնենք վրեն, եռացրած։ Ուրեմն մի շերտ լավաշ, մի շերտ լավ տնական չեչիլ պանիր՝ Գյուրմվա, ու ըդպես շերտերով, մոտավորապես չորս շերտ։

Պանրխաշ
Պանրխաշ

-Պանրի ու լավաշի շերտերից վրեն կավելացնենք սոխառած։ Տղամարդիկ ավելի համով կսարքեն, որովհետեւ կնիգ մարդիկ տնտեսեն գը, մենք ավելի շատ կլցնենք յուղն ու սոխառածը։

ՊանրխաշՍրանից հետո վրեն կավելացնենք եռացրած ջուր, իրա չափով, որ ինքը ոչ շատ փափուկ ստացվի ոչ շատ չոր։

ՊանրխաշՀետո ափսեով կծածկենք, որ իրա գոլորշին մեջը մնա, իրա գոլորշիով խաշվի։

Երկու րոպեից պանրխաշը պատրաստ է։

ՊանրխաշԲարի ախորժակ։

 

Ֆրունզ Ավետիսյան
Ֆրունզ Ավետիսյան

Նկարագրում եմ այն՝ ինչ չեմ կարող փոխել։

0
FacebookTwitterWhatsappTelegramEmail
նախորդը
Սպառնալի իրավիճակ
հաջորդը
Արփիար Սարգսյան․ քարից արվեստ ստեղծողը Վայքում

խմբագրական

  • Ռուսաստանը Արցախի իշխանություններին չի տեղեկացրել Ադրբեջանի կողմից 2023...

լրահոս

  • Իսրայելն ուժով կպատասխանի, եթե Սիրիայի կառավարությունը չկանխի դրուզներ...

  • Չենք պատրաստվում աշխարհով մեկ թռչել Կիեւի եւ Մոսկվայի...

  • Թրամփը հայտարարել է, որ մայիսի 8-ը կնշվի որպես...

  • ԵՄ-ը նոր պատժամիջոցներ է պատրաստում ՌԴ-ի դեմ՝ հրադադարից...

  • Դամասկոսում դրուզների հետ բախումներից հետո Սիրիայի կառավարությունը հայտարարել...

ընտրանի

  • 1

    Կարմիր գրքում գրանցված ծաղիկ է վաճառվում

  • 2

    Մեղուների քանակը նվազել է, բույսերի փոշոտումը՝ վատացել

  • 3

    Ի՞նչ է Պարկինսոնի հիվանդությունը, որո՞նք են ախտանշանները

  • 4

    Շարադրություն. Զոյա Բեգլարյան, «Իմ գյուղը»

  • 5

    Շարադրություն. Մարիամ Ղուկասյան, «Իմ գյուղը»

Facebook Youtube Email Telegram

արխիվ

Մարտի 2024
ԵԵՉՀՈւՇԿ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« Փտր   Ապր »
Quality Sign Colored

© 2024 - Բոլոր իրավունքները պաշտպանված են ՀՀ Օրենսդրությամբ: Ձևավորումը Ալիք Մեդիա
Գաղտնիության քաղաքականություն